Aluminium Lightboard

Het Bacron Lightboard is een nieuw en innovatief product. Het is een heruitvinding van het whiteboard uit het onderwijs, geoptimaliseerd voor online lesgeven.

1

Wat is een Lightboard?

Het Lightboard is een transparant schoolbord dat werkt met een glasplaat en fluorescerende markers. De docent blijft in beeld tijdens het online lesgeven, maar staat niet meer in de weg voor het bord met zijn rug richting de camera gekeerd. Tijdens het gebruik van het Lightboard blijft de docent richting de camera kijken, waardoor er meer persoonlijk contact is en de leerstof beter wordt overgebracht.

2

Werkwijze

De docent schrijft op de glasplaat voor de camera met opvallende fluorescerende markers. Dit wordt door veel docenten als prettiger ervaren dan het schrijven met een muis op de computer. De glasplaat wordt verlicht met LED-verlichting. Het beeld wordt met gratis meegeleverde software direct bewerkt en gespiegeld zodat het op hetzelfde moment duidelijk zichtbaar en leesbaar is voor studenten. De beelden worden opgeslagen, zodat de docent en studenten de mogelijkheid hebben om de les op een later moment terug te kijken. Zien hoe het werkt? Bekijk deze video.

3

Kenmerken van het Lightboard

Het Lightboard heeft een ergonomisch design, staat op wielen en past door elke deuropening. Het bord is in hoogte voorstelbaar, zodat de docenten er comfortabel achter kunnen staan. Daarnaast zijn de borden in elk gewenst formaat verkrijgbaar. Het Bacron Lightboard wordt inmiddels gebruikt op meerdere hogescholen in Nederland.