Aluminium gebogen profiel

Bij een gebogen profiel van aluminium is het erg belangrijk dat de vervorming tot een minimum wordt beperkt om de functionaliteiten ook in de bocht te behouden. Vaak bevat een profiel namelijk allerlei ingebouwde functies, zoals klikverbindingen en schroefkanalen. Bacron zorgt ervoor dat een gebogen profiel dusdanig wordt vervormd dat deze belangrijke functies niet verloren gaan.

1

Werkwijze aluminium buigen

Er zijn verschillende methodes voor aluminium buigen. Bacron hanteert rolbuigen als techniek om een profiel te buigen. Rolbuigen is een flexibele en kosteneffici├źnte methode om aluminium profielen te buigen. Bij rolbuigen verbeteren de eigenschappen en structuur van het aluminium sterk. Het profiel wordt langs drie verstelbare rollen geleid en gecontroleerd in de gewenste vorm gebogen.

2

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met Bacron als u vragen heeft over een aluminium profiel buigen. Naast gebogen profielen levert Bacron ook aluminium constructieprofielen en de bijbehorende accessoires voor beschermkappen, hekwerken, ramen en deuren, werktafels, trappen en bordessen.