We hebben verbinding ……..


Door:  Frank Jansen van de Sligte

Een sterke basisverbinding

Zoeken en kijkend op het wereldwijde web bij leveranciers van aluminium profielen, kijk ik ook graag hoe “zij” de diverse onderdelen in elkaar schroeven.

Veelal is ‘bij hun’ een heel arsenaal aan speciale schroefjes, klem-dingetjes en aparte spulletjes nodig om van profielen een constructie te maken. Erg lastig allemaal en veel duurder dan in eerste instantie gedacht. Denk je dat je een goedkoop aluminium profiel hebt gevonden, komen er noodzakelijke hoge kosten voor allerlei verbindingen bij.  Jammer !

Kijkend op de Norcan-site, is er weer waardering voor de man in Frankrijk die ooit een hele slimme ingeving kreeg : neem één M8 moer en ontwerp daar een assortiment profielen in verschillende afmetingen omheen, zodat ieder profiel van groot tot klein met standaard M8 bouten en moeren aan elkaar te verbinden is.  Dit gecombineerd met een slimme H-structuur die veel sterker is dan de X-structuur. Dan weet je op een eenvoudige manier een sterk en mooi ontwerp te realiseren.
Of het nu een hekwerk, kast, tafel of een hele machine-omkasting is !

Unlimited Creative Solutions
Voortbordurend op een perfecte basis is het de creatieve uitdaging om de verbindingen zó te maken dat de sterkte blijft, maar de verbindingen aan de buitenzijde zo min mogelijk zichtbaar zijn.  Aluminium constructies staan regelmatig in een omgeving waarbij ook de uitstraling c.q. design net zo belangrijk is als de sterkte.  Dan wil je de buitenzijde van het ontwerp  graag zo clean mogelijk houden.
Een soort toveren a la Hans Kázan.

Datum 12/05/2016 Categorie Algemeen Bron Bacron
Delen op