RSS

Het kan een verplaatsbaar voetbaldoel zijn, maar ook een overdrukcabine voor een ESA-satelliet. Het kunnen aankondigingborden voor de plaatselijke kermis zijn, maar ook opklapbare garderobekasten voor een muziekcentrum. De firma Bacron uit Heeten heeft een aluminium profielsysteem voor allerlei toepassingen en koestert daarbij zowel de kleine klanten als de gerenommeerde bedrijven. ‘We houden van het kameleonachtige in ons werk. Iedere keer wat anders. Dat is de uitdaging en de kick’, aldus eigenaar Paul Reimert.

Een gesprek met de Heetenaar in hart en nieren is een verademing. We hebben te maken met een ondernemer, die vol passie over zijn werk weet te praten. Zelfs zodanig dat hij een absolute leek nog enthousiast weet te krijgen. ‘We leveren bijzondere producten’, zegt Reimert zonder schroom en vol trots. ‘Dat is de basis, waarop we de markt willen veroveren. Landelijk gezien hebben we zo’n zes à zeven concurrenten, maar wij onderscheiden ons met eenvoudige, sterke en doordachte constructies. We zetten een willekeurige schets of idee meteen om in een 3D-tekening, waardoor we heel gedetailleerd kunnen aangeven hoe het eindproduct eruit komt te zien. Deze werkwijze is voor beide partijen praktisch en geeft direct inzicht in de prijs.
De grote kracht is de H-structuur van de profielen in combinatie met de universele M8-bevestigingsbouten. Hiermee kunnen zeer stabiele verbindingen tot stand worden gebracht.’

Warm Frans bad


Bacron maakt hiervoor dankbaar gebruik van de expertise van de internationaal opererende Franse firma Norcan, voor wie zij het exclusieve dealerschap voor Nederland en België in de wacht heeft gesleept. ‘We hebben het vertrouwen gewekt en vanaf dat moment voelt het contact met Frankrijk als een warm bad. Ze zijn erg bereid om mee te denken, maar wel altijd vanuit de basis, waarop de profielen zijn uitgelegd. Dat verloochenen we niet.’
Natuurlijk levert Bacron standaard aluminium profielen, maar het merendeel van de orderportefeuille wordt gevuld met bijzondere opdrachten. Innovatie is een toverwoord dat continu rond de productieruimte hangt. ‘Wanneer de ontwikkeling stopt? Tja, waarschijnlijk op het moment dat de fantasie eindigt. The sky is the limit’, stelt Reimert met een glimlach op zijn gelaat. Het is hard werken, maar eigenlijk heeft Bacron vanaf de start in 2008 nauwelijks aan acquisitie hoeven te doen. Door het bedienen van diverse markten en het ‘out of the box denken’ heeft de recessie bijna geen invloed gehad op het bedrijf. Toch zal de eigenaar binnenkort zelf weer wat meer de boer op gaan. ‘We hebben natuurlijk een luxe probleem gehad, maar het is goed om ook in de regio Salland meer aan de weg te timmeren.
Dan moet je bijvoorbeeld denken aan contacten met engineerbureaus, machinebouwers en machinefabrieken. ‘We doen complete projecten, maar klanten kunnen natuurlijk ook een aantal meters aluminium profiel bestellen.Tevens is het mogelijk dat ze zelf het een en ander in elkaar zetten. Bacron bouwt snel een gelikt eindproduct dat nadien eenvoudig uit te breiden of te wijzigen is.

Aluminium is een duurzaam product en het is weinig milieubelastend.
Het kost weliswaar veel energie om aluminium te produceren, maar het is daarentegen weer eenvoudig te recyclen.’

Categorie AlgemeenBron Salland ZakelijkDatum 01/03/2010

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.