Aluminium: het groene metaal

Blogs over de producten en productontwikkeling bij Bacron. Uw partner voor levering van het unieke Norcan profielsysteem.

Aluminium: het groene metaal !
Te midden van alle schaarstes is aluminium de grote uitzondering. Dit goed winbare, derde element vormt 8% van de aardkorst, genoeg voor nog minstens twaalf tot dertienhonderd jaar. In principe zelfs voor de eeuwigheid; want aluminium is te recyclen zonder kwaliteitsverlies. Daarin schuilt de kern van het bijzonder groene karakter: hoe meer gerecycled aluminium, des te groener het wordt.

Onbeperkte aluminium kringloop
De winning uit bauxiet is in vergelijking met andere metalen energie-intensief. Daarop wordt aluminium geregeld “afgerekend”. Geheel ten onrechte want omsmelting van gebruikt aluminium draait de verhouding volledig om. De onbeperkte aluminium kringloop – zonder kwaliteitsverlies – vergt slechts 5% van de oorspronkelijke energie.

Vraag
Binnen enkele cycli verschiet aluminium zo naar groen. Van al het geproduceerde aluminium is 75% nog altijd in gebruik. De vraag naar schroot neemt toe en bovendien gaan aluminium producten tientallen jaren mee. In deze gebruiksfase presteert het materiaal ondertussen heel groen.

Functioneel en esthetisch
www.bacron.nl vertegenwoordigt sinds 2008 het sterke en doordachte Norcan aluminium profielsysteem. De functionele en esthetische eigenschappen van dit profiel blinken uit in eenvoud. De grote kracht van dit profielsysteem is de H-structuur in combinatie met de universele M8 bevestigingsmaterialen.

Krachtig groen karakter
De kracht van dit unieke aluminium profielsysteem is wellicht van sterke invloed op uw productiecapaciteit en zal bijdragen aan het groene karakter van uw bedrijf.

Wordt u ook een duurzame ondernemer?

Datum 02/02/2016 Categorie Algemeen Bron Bacron
Delen op