3 tips om het juiste aluminium profiel te kiezen

3 tips om het juiste aluminium profiel te kiezen
Door Paul ReimertAls machinebouwer, constructeur of engineer ga je vroeg of laat een keuze maken voor een bepaald type aluminium constructie profiel. Ik begrijp dat dit best een lastige keuze kan zijn, door o.a. het grote aanbod van zowel product als leverancier. Het is belangrijk om het profiel te kiezen dat het beste bij je past. Een goede keuze maken in de profielen is van belang omdat je hierdoor indirect ook voor een bepaalde leverancier kiest. Hier zijn 3 tips voor de juiste keuze.

Tip 1: Het ene aluminium profiel is het andere niet.
Ben je op zoek naar solide en stabiele verbindingen, kijk dan eens naar de binnenkant van het profiel. Zo blijkt bijvoorbeeld dat een H- structuur van het profiel veel stabieler is in combinatie met universele M8 bevestigingsmaterialen dan een X-structuur.

Tip 2: Kies een leverancier die ook kan ontwerpen.
Soms maak je al enige tijd gebruik van een bepaald type profiel, maar mis je de creativiteit van dit profiel. Het is niet altijd toepasbaar, waardoor gekozen oplossingen qua look en feel niet altijd aansluiten bij de kwaliteitsnormen van het bedrijf. Een maatwerk oplossing met ondersteuning van de juiste creativiteit in de vorm van een klantspecifiek ontwerp kan dan uitkomst bieden.

Tip 3: Kies een leverancier die weet wat wel kan en wat niet.
Aluminium profielen zijn breed toepasbaar in de industrie. Het is ook van groot belang een partner te kiezen die weet wat er wel en wat er niet kan. Bacron is de specialist op het gebied van aluminium constructie profielen. Wij kunnen u helpen met creatieve, innovatieve oplossingen op maat.Datum 07/04/2016 Categorie Algemeen Bron Bacron
Delen op