RSS

geschreven door Gerard ten Bulte.

Bacron heeft deze maand een afscherming voor een draadrolmachine opgeleverd bij Tri-Sure (voorheen Greif) in Amsterdam. Het frame van deze omkasting is samengesteld met het aluminium profielsysteem van het Franse bedrijf Norcan. Dit is een innovatief profielsysteem waarmee een veelheid aan producten kan worden samengesteld van afschermsystemen tot reclamezuilen.

De eenvoudig toegankelijke afscherming met vloeistofdichte lekbak dient ter beveiliging en geluidswering van de draadrolmachine waarmee Tri-Sure de doppen maakt voor olievaten. ‘Het ontwerp van de afscherming is simpel en in eerste instantie opgezet aan de hand van een schets. De schets is later door ons omgezet in een 3D-ontwerp  en met bijbehorende offerte geleverd aan Tri-Sure. Zodra we de opdracht kregen, hoefden we alleen nog de onderdelen te bestellen en is de afscherming binnen een maand gerealiseerd;, vertelt Paul Reimert, directeur-eigenaar van Bacron.

Veiligheid  


De afscherming is een rechthoekig frame opgebouwd uit aluminium Norcan profielen en waarvan de bovenkap en zijpanelen zijn afgewerkt met dubbelzijdige plaatmateriaal met daartussen isolatiemateriaal. Via 2 pneumatische cilinders wordt de bovenkap omhoog en omlaag bewogen. De bovenzijde is ook nog eens open te klappen door middel van twee kleppen. Hierdoor kan, indien gewenst, de kop van de draadrolmachine, voor bijvoorbeeld revisie, uit de omkasting worden gehesen. Indien gewenst kan zelfs de gehele omkasting worden verplaatst. Daarvoor zijn vier hijsogen aan de constructie gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn, indien de complete machine gereviseerd of vernieuwd moet worden.
De productie van de doppen vindt plaats in de gesloten kast. Dat is vanwege veiligheidsoverwegingen gedaan, maar ook om de geluidshinder in de werkplaats zo veel mogelijk te beperken.

Exclusief


Maart van dit jaar (2008) heeft Bacron de exclusieve vertegenwoordiging voor Nederland en België van het Norcan profielsysteem overgenomen van Radine, een dochteronderneming van INA in Barneveld, die besloot te stoppen met de levering van  profielsystemen. ‘Behalve dat we de profielen in alle handelsmaten leveren aan derden, maken we in opdracht ook complete producten.

‘Sinds het importeurschap hebben we al een vijftig-tal grotere en kleine projecten met dit profielsysteem opgeleverd’, weet Reimert. Hij kent het Norcan-systeem van zijn zusterbedrijf Bobis Engineering dat lamineermachines bouwt en reviseert. ‘Bij de constructie van de lamineermachines maken we veelvuldig gebruik van de Norcan profielen. En toen we als klant van Radine eind 2007 hoorden dat zij stopten met de vertegenwoordiging, heb ik direct gereageerd naar de fabrikant en zijn we met de Franse producent snel tot zaken gekomen.’

Universeel


Norcan is een  universeel systeem dat zijn eenvoud ontleent aan het feit dat alle profielen eenvoudig aan elkaar bevestigd kunnen worden met de M8 bout. De M8 stond ook aan de basis van de ontwikkeling van Norcan, 25 jaar geleden. Voordeel hiervan is dat je qua bevestigingsmiddelen niet gebonden bent aan één leverancier, elke M8 bout past. ‘Uniek aan dit profielsysteem is de inwendige H-structuur van het profiel,’ vertelt Reimert. ‘Daardoor krijg je stevige haakse verbindingen en dus stevige constructies.
’Het toepassingsgebeid is in feite onbeperkt. Je kunt er alles mee maken’, zegt Reimert. Zo hebben we sinds mei al de volgende producten samengesteld: afscherming voor robots, transportbanden, kantoormeubilair, lichtbakken en onlangs zelfs een inklapbare garderobe voor in een muziekcentrum.’

Categorie AlgemeenBron Vraag en AanbodDatum 01/12/2008

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.